Fyra av fyra hundra i luften över Stockholm!


Cirrus Paramotor och Stockholms Paramotorklubb delade på en monter på en av årets största flygträffar.

Intresset var stort, flera Paramotorpiloter som har sina motorer stående fick nytändning på plats. Andra flygare och flygintresserade kom fram och stälde frågor. Mina flygblad tog slut eftersom intresset var stort.

Över 400 flygplan hade samlats från hela världen. Musik, grillning och en initierad speaker underhöll i dagarna två. Vår monter låg bra till på området. Ni ser struten till höger i bild.

Snabbare flygplan än våra fanns givetvis i mängder. Och olika storlekar och former: Sjöflygplan, kanardvingade UL i glasfiber, gamla stridsflygare och mycket mer!

På kvällen så flög vi inför en trogen publik som samlatsför att se stigspiraler och snygga fly byes´. Det är första gången jag "kört om" en motorcykel.

 Applåder och glada viftningar mötte oss från marken.

Han som står vid Autogiron berättade en kul historia hur man driver elefanter med Autogiro i Sydafrika! Att gå omkring på området med en flygmotor på ryggen gav många nya bekanta. Flera av åskådarna var inponerade när jag plockade ur mitt flygplan ur bakluckan på min vita Ford Fiesta som står vid vindstruten.

Calle Hylander var givetvis på plats med sin flygande vinge. Han är gammal hängflygare och Morquitopilot som uppgraderat till en Mitchel B10 (den vita med röd-svarta vingspetsar). Ett UL flygplan med fällbara vingar som ingen plåtflygare tror kan flyga föränn han lättar från marken. Han kurvar termik med den bättre än en högprestanda Hänglidare! Kul är också att han har en motor som också används för Paramotorflygning så vi har utbytt många mekartips!

Givetvis så passade vi Stadsflygare på att utöva lite kohagsflygning också i den fantastiska solnedgången över Järvafältet. "Vi har köpt vingar för pengara, och flyger ut över ängarna".

Backglidningsbacken på Järvafältet är numera också rekognoserat med Paramotor. Topplandning och Hangarfartygstart fungerar bara vid rak Ost eller Väst.

Can och hans flygfotofirma http://www.lcprobild.se/ fångade som vanligt känslan av att flyga på ett målande sätt.

Här avslutar jag det här reportaget med att gå in för landning i Igeldalen som vi använder på Nord och Sydvind. Norra flaket är annars vår huvudsakliga Paramotorflygplats vid de andra vindriktningarna.

Alla är välkomna till Barkarby flygfält. Friflygare, Paramotorister, UL-flygare, Hemmabyggare, Konstflygare (Andreas Illerfeldt, Can och jag är med i klubben) Plåtflygare som flyger Cesna, ungdommar, allmänt flygintresserade, ja alla! Kom till vårat Klubbhus och Calle flygares Café. Kom hit och flyg med oss och utbyt kunskaper och erfarenheter med andra piloter i sommar. Can är vår fältansvarige så ring honom om ni vill hänga med någon kväll: 0707 675 796 så får ni en av de praktiska genomgångarna i Stadsflygkursen. Vill ni lära mer om stadsflygning och hur enkel och tillgänglig skärmflygning kan vara så anmäl er på: paramotor@cirrus.nu

 

 

 

 

2005-11-05

Cirrus maillista


English pagesCirrus - Stockholms skärmflygklubb

PlusGiro
4981630-9

Mailadress
info@cirrus.nu

Facebook

Klubblokal
Beror bland annat på vindriktning och styrka :)

Webmaster
maila webmaster

© 2010 Cirrus SFKLogga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare