Balansering vid Sätrastrandsbadet


Det har länge talats om en backglidargrupp som ska samordna lite aktiviteter i närområdet. Nu ska Cirrus satsa på en sådan grupp fast vi kallar den nog "Aktivitetsgruppen". Vi tänkte hitta på saker som backglidning, balansering, hangning och även annat som t.ex. linsträckning. Aktiviteterna är till för alla fast framförallt så vill vi locka ut nya piloter som kanske vill ha lite guidning. Så kolla här på hemsidan och lyssna av Cirrus Line, säsongen är inte slut ännu, den tar aldrig slut.

Söndagen den 8/10 anordnade Cirrus aktivitetsgrupp balansering vid Sätrastrandsbadet. Den västliga vinden var perfekt för hårdvindsbalansering och handvinschning. Vi blev ett gäng piloter både från Cirrus och Fenix. Alla var dock ganska erfarna och dagens uppgift klarades med glans. Uppgiften var att balansera sin skärm sittandes på en bänk med slutna ögon. Inga problem! Nästa gång hoppas vi att det kommer ut lite fler nybörjare.

 

Killarna stod på kö för att få lösa balanseringsuppgiften på bänken och dessutom få blidbevis på det.

Peter visar hur lätt det är att sitta på en bänk och balansera med slutna ögon när man har lite koll på grejerna. Och det är klart man ska ha flight-desken med, man vet ju aldrig var man utelandar efter en sådan övning.

Vinden var tillräckligt stark för att handvinscha. Flera av oss fick komma upp 20 meter för att sedan långsamt dala ner och göra snygga landningar.

Några av oss stannade kvar tills solen rodnande gick ner på andra sidan Mälaren. Det var en fantastiskt fin kväll.

2005-11-05

Cirrus maillista


English pagesCirrus - Stockholms skärmflygklubb

PlusGiro
4981630-9

Mailadress
info@cirrus.nu

Facebook

Klubblokal
Beror bland annat på vindriktning och styrka :)

Webmaster
maila webmaster

© 2010 Cirrus SFKLogga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare