Flygningen helgen den 10:e till 11:e maj!!


LÖRDAG


Goa gubbar poserar glatt
På lördagmorgonen vaknade man med ett leende på läpparna med den färglada termikprognosen i gott minne. Många flygsugna och förväntansfulla piloter samlades på Tärnafältet på lördagsförmiddagen. Solen stod högt på himlen och värmde på rätt bra. Tur att man hade smörjt in sig med lite solskyddsfaktor - man kom ju ändå hem med rödlätta kinder.


Del av dagens fältteam
- Seppo på moppen

 

Lördagen bjöd på ganska starka vindar vilket bitvis och speciellt senare på dagen bjöd på ganska utmanande starter. Vi såg t.o.m. en dust devil mitt på fältet som var ca 3 meter bred och 10-15 meter hög - det låter som en skröna men så var det! Men flera av våra erfarnare piloter kom iväg på långa distanser. Belinda gjorde nog dagens längsta flyg och flög mer än 6 mil och landade i uppsalatrakten.
Familjen Karyd &
Wadlund med lilla Ava


Jenny och Magnus
poserar villigt


En erfaren flygräv
softar inför dagens
flygning
Olle G fick ett riktigt fint flyg, jag tror att han flög högst av alla. Enligt utsago träffade han på några segelflygare som faktiskt undrade "hur vågar de flyga med bara lite tyg och linor så högt upp i luften?". Ja, det är ju det som är "the beauty" i det. Olle flög 3 mil och landade på Härkeberga och kort därefter landade även Magnus.


Yes, Cirrus buffen är snyggast...

Ja, själv fick jag inte mycket flygtid att skryta med och sista flyget backade jag t.o.m. men så är det ju ibland!! Jag fick en hel del sol, mycket fräknar och dessutom strutta omkring i den snygga Cirrus buffen...

SÖNDAG

På söndagen var det dags att besöka segelflygarna på Långtorafältet för att testa en annan typ av flygning. Det är inget som jag prövat innan så förväntingarna var ju höga. För en skärmflygare som är van att flyga vid ett fält med en stripp på 4-5 meter så kändes ju deras fält enormt stort.
Och vad vackra flygplanen är, en aerodynamisk fulländning... Jag fick flyga med Micke som bjudit ut mig till fältet och   fick sitta längst fram i det tvåsitsade flygplanet. Planet bogseras upp av ett motorflygpan och efter release är det bara att friflyga och leta termik. Efter vi kommit upp i höjd lite grand så fick jag ta över spakarna (under noggran översyn av Micke såklart) och flyga planet en sträcka.

Lite annnorlunda såklart än skärmflygning, men när det gäller att kurva termik så var det en hel del saker som var lika. Vad kul det var, speciellt som man knappt fått kurva dagen innan.

   

Och vi måste verkligen varit på rätt ställe för efter ett tag dök det upp örnar som kurvade med oss, det var fantastiskt....Första flygturen flög vi förbi Härkeberga, Tärna, Sala och passerade även Heby. En liten nätt distans för ett segelflyg som ju har ett helt annat glidtal än vi har, men ett superhärlig flyg för mig :)

Micke H - segelflygaren som
mötte Olle i luften dagen innan


Så här glad ser man ut när man
flyger...Ja det blåste starka vindar under dagen.Och så var det dags att flyga ett AVA-flyg, dvs lite avancerad flygning. "Sillen" som flög med mig denna tur började lite soft med loopar och hammer heads. Vi flög rakt upp för att sedan störtdyka ner och då var det alldeles knäpptyst planet. Förutom mitt "Wow!!".

Uppmuntrad av mina glada tillrop fortsatte Sillen med andra övningar som att flyga upp och ner, ytterligare en loop och sedan det ultimata - lite G-krafter... Vi kom upp i 5G - det kändes... Otroligt roligt och en kittlande känsla i magen!!

Oj vad kul det var!!! Jag somande med ett leende på läppande och kommer definitivt att testa detta igen.

Så nu vet ni alla skrämflygare vad ni har möjlighet att testa helgen i augusti!

 

 

Text & bild: Sofia Friborg

2005-11-05

Cirrus maillista


English pagesCirrus - Stockholms skärmflygklubb

PlusGiro
4981630-9

Mailadress
info@cirrus.nu

Facebook

Klubblokal
Beror bland annat på vindriktning och styrka :)

Webmaster
maila webmaster

© 2010 Cirrus SFKLogga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare