Korpberget - januari 2000


En solig fredag eftermiddag i januari så var vi några Cirrusar som drog till Korpberget intill Essingeleden i Vårby för att flyga. Vinden låg rätt på perfekt,  4-7 m/s och solen värmde faktiskt emellanåt. Kolla bilden på Mats, han är faktiskt svettig. Bjud han på en pilsner så kanske han berättar varför...
Det som gällde var topplandning, eftersom det var en öppen råk utmed stranden nedanför berget. Landade man på isen blev det en ganska lång promenad tillbaka igen.

De flesta av oss fick runt en timme och lite till i luften. Det var mer än jag fick på en hel vecka på Lanzarote, veckan innan.

Så varför korsa hela Europa när det finns så fina flygställen inpå knuten. Robban som var på väg hem från Göteborg, stannade till för en timme i luften, innan det var dax att hämta ungarna på dagis. Snacka om fin avslutning på den tjänsteresan! Senare visade det sig att det här i princip var den enda flygbara dagen på Korpberget den här säsongen. Det är bara att be till Kung Bore att han fixar ordentliga vinterisar framöver, åtminstone lokalt här på Mälaren!

Observera! Det finns ingen landremsa att landa på nedanför berget varför det måste vara is om det ska gå att flyga. Glöm inte att kontrollera isen innan du går upp på berget! När du väl står på starten med en perfekt vind kan det vara inbjudande att starta ändå, men det är ett spel med livet som insats! Om du ska flyga här rekommenderas att du har minst steg 2 licens.

/Anders Eklind

Mats Lindberg stiger som en kork medan Robert Aunes väntar på att få starta.Robban i sin gamla fina Nova Xyon.Vadå kallt? Nä, men ett säkert vårtecken. Mr Cirrus himself, blir så här glad när han får flyga.

2005-11-05

Cirrus maillista


English pagesCirrus - Stockholms skärmflygklubb

PlusGiro
4981630-9

Mailadress
info@cirrus.nu

Facebook

Klubblokal
Beror bland annat på vindriktning och styrka :)

Webmaster
maila webmaster

© 2010 Cirrus SFKLogga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare