Magnus berättelse om rekordflyget från Sala


Start 13.15 Relativt stark SV vind.
Landn. 17.05 , måttlig SV vind.
Distans 115,9 km

Kom iväg andra draget, vill inte ner en gång till så nu gäller det att hänga kvar. Kurvar vidare, upp i molnbas först efter 2.4 mil. Flyter på bra en stund till 50km.

När jag närmade mig E4:an började jag fundera, hur var det nu med Uppsala sektorn ? Ropar på radion och får kontakt med skärmflygare i Tierp som kan meddela att det är öppet till 3000meter. Stort tack till dem. (glömde tyvärr fråga namnet på han jag pratade med). Tog ett mindre lyckat beslut efter 80km och var nere på 430 meter innan jag hittade en blåsa och kunde jobba mig upp igen. Yes! Siktade på Forsmarksverken, men svängde sen ner mot Öregrund. Kurvade över öregrund på 900m, över till Gräsö där havet effektivt stoppar vidare framfart i den riktningen.

Dags att landa, men det bara stiger! Lite spontan-acro för att egga upp eventuella landningsvittnen tar ner höjden till 600m. Efter test av markhastighet (vill inte driva iväg ut till havs) siktar jag på det hus som ligger allra längst ut mot havet. Stor uppståndelse bland barnen, och katten springer till skogs. Visar sig att middagen är framdukad så det är bara att hugga in! Bra landningsplats, såna borde vara utmärkta på flygkartan! Stort tack till Johan Eklund som först hämtar Peter i Uppsala och sen hämtar mig i Öregrund.


100 kilometergränsen bruten


Shit, synd att inte Sverige är längre i den här riktningen...


Öregrund och sista gapet till Gräsö


Dags att landa, men det stiger ju bara!


Såhär glad(?) blir man efter 100 kilometer

2005-11-05

Cirrus maillista


English pagesCirrus - Stockholms skärmflygklubb

PlusGiro
4981630-9

Mailadress
info@cirrus.nu

Facebook

Klubblokal
Beror bland annat på vindriktning och styrka :)

Webmaster
maila webmaster

© 2010 Cirrus SFKLogga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare