Junilyftet 1999


Junilyftet 11-13 juni 1999

Oststarten, Gesunda

Första gänget åkte upp redan på torsdagskvällen eftersom prognosen för fredagen såg bra ut. Satsningen visade sig vara helt rätt! Hela fredagen bjöd på fin flygning; en perfekt ostvind rakt på starten och en fin termik som lyfte lyfte piloterna högt över start. Björn Mattisson, Allan Malmlund, Björn Ågren, Ori Levin och Thomas Persson startade vid 12-tiden och fick ca en timme innan de tappade hanget och termiken. Under deras lunchpaus passade Annika och Andreas (Skärmflygskolan) på att ta sig ett flyg som visade sig bli helt okey, som högst kom de upp på ca 1500 m. Ja vad säger man??? Flygningen var helt enkelt i toppklass!

Danne Mattsson på väg mot högre höjder 

 

 

Under lördagen var vädret sämre men under en tvåtimmars period mellan elva och ett gick det bra att flyga. Även nu låg ostvinden rakt på starten och bildade tillsammans med termiken ett fint termiskt hang. Många flyg gjordes under dagen, även om det efter ett-tiden mest blev nerflyg. Ett par piloter syntes mer i luften än övriga - Bosse Tillberg satt som fastväxt på hanget med nosen mot vinden. Långa stunder bara hängde han där helt stilla. Vi var nog många som funderade på hur han bar sig åt! Anders Eklind, med sin veckade skärm och gigantiska påse på ryggen flög som vanligt mer än de flesta. Dock inte mer än Erik Li som var uppe mest hela tiden. På kvällen grillade vi vid den nygjorda fina grillplatsen. Dagens flyg blev bara högre och längre allt eftersom kvällen gick... Glada och nöjda gick vi och la oss (de sista vid 4-tiden).

Korvgrillning vid ljugarbänken

Sista dagen visade sig bli den sämsta eftersom termiken ersattes av moln, åska och regnskurar. Trots detta flögs det en hel del under dagen mellan regnskurarna och åskan. De som var uppe längst fick nog uppemot en två timmar på hanget. De sista landade i ösregn efter att ha väntat lite för länge med att landa. Nöjda och glada åkte vi hemåt framemot eftermiddan.

Mot kvällen tätnade dimman

 

 

Under helgen kunde vi också genomföra den första deltävlingen (av tre) i Cirrus klubbmästerskap 1999.
1999 års junilyft blev nästan lika bra som 1998! Totalt var vi ett 50-tal piloter från olika klubbar. De flesta såklart Cirrusar och övriga från Pegasus, Dala HSFK samt några från Fenix. Under helgen filmades det en hel del oxå. Filmerna har av Kjell Tunegård (Cirrus egen regissör/klippare etc etc) klippts ihop till en suverän film om "Junilyftet 1999". Filmen kan du titta på i klubblokalen (TV/Video finns), eller om du hellre vill så kan du istället låna hem den. 
Vi ses nästa år på det nya milleniets första junilyft! Tanken är då att vi ska göra Junilyftet till en riktig familjefest. Så ta med hela familjen då - gubbar och gummor, tjejer och killar, barn och ... ja vad du vill!

2005-11-05

Cirrus maillista


English pagesCirrus - Stockholms skärmflygklubb

PlusGiro
4981630-9

Mailadress
info@cirrus.nu

Facebook

Klubblokal
Beror bland annat på vindriktning och styrka :)

Webmaster
maila webmaster

© 2010 Cirrus SFKLogga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare