Studiebesök hos ambulanshelikptern


Ambulanshelikopterns kontorslokaler är placerade i samma fina och ändamålsenliga lokaler som brand- och ambulansstationen. I direkt anslutning ligger hangaren där helikoptern står och väntar på nästa larm.

Syftet med besöket var två; att vi skulle få ökad förståelse om deras verksamhet samt att dom skulle få lära sig mer om skärm/paramotorflygning för att undvika tillbud.  Under kvällen hade vi trevliga och givande samtal med såväl helikopterpiloter som sjukvårdare. Vi hjälptes åt att förklara den verksamhet Cirrus Paramotor bedriver och berättade om olika flyg och upplevelser vi fått genom denna härliga sport. Intresset var stort och vi är övertygade om att risken för tillbud har minskat betydligt, nu vet dom att dom inte skall komma flygandes med helikoptern för att nyfiket titta närmare på oss -  nyfikenheten kan stillas på andra sätt

Samtidigt fick vi en mycket intressant inblick i deras arbete. Helikoptern ser ut som luftens svar på en röd Ferrari - och prestandan visade sig stå i samma relation. Dubbla jetmotorer med massor av hästkrafter, massa kolfiber, nightgoogles (jag vill ha!!!) m.m. När man däremot tog plats i baksätet såg det vid en första anblick inte så imponerande ut, lite trångt och spartanskt. Men när sjukvårdarna började förklara att dom små prylarna faktiskt var en respirator och en komplett EKG-utrustning samt beskrev all utrustning som låg dold bakom luckor och stolar insåg man att det var ett välutrustat ekipage. Som bonus fick vi höra ett par riktigt intressanta historier. Jag vet inte hur mycket jag vågar vidareförmedla, men så mycket kan jag väl avslöja att det är inga problem för dessa hjältar att hovra med ena meden på brandbilstaket när man lastar på en bår eller hänga på en av medarna för att dra upp en person ur en isvak.

Stort tack till personalen på ambulanshelikoptern på Värmdö Räddningsstation!

2005-11-05

Cirrus maillista


English pagesCirrus - Stockholms skärmflygklubb

PlusGiro
4981630-9

Mailadress
info@cirrus.nu

Facebook

Klubblokal
Beror bland annat på vindriktning och styrka :)

Webmaster
maila webmaster

© 2010 Cirrus SFKLogga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare