Hur du fotograferar och filmar under skärmflygning

Skärmflygning ger dig en unik möjlighet att uppleva världen från en helt ny vinkel, och det är naturligt att du vill föreviga dessa ögonblick. Men att fotografera och filma under flygningen kommer med sina egna utmaningar och risker. I det här inlägget går vi igenom hur du kan göra detta på ett säkert och effektivt sätt.

fotografera-vid-skärmflygning

Utrustning

Först och främst behöver du rätt utrustning. Actionkameror som GoPro är populära val på grund av deras lätta vikt och hållbarhet. Du kan också använda din smartphone, förutsatt att du har ett säkert fäste för den.

Att tänka på:

  • Använd fästen och stroppar som säkrar kameran väl, för att förhindra att den faller och orsakar en olycka.
  • Om du planerar att använda en större kamera, tänk på vikten och hur det kan påverka din balans och manövrering i luften.

Säkerhet först

Det är viktigt att inte låta fotografering eller filmning ta fokus från din flygning. Säkerheten ska alltid komma först.

Att tänka på:

  • Var bekväm med grunderna i skärmflygning innan du börjar med fotografering eller filmning.
  • Planera dina skott i förväg så att du kan fokusera på flygningen.

Kameravinklar och komposition

Fundera på vilka vinklar som skulle fungera bäst för att fånga din upplevelse. Är det en kamera monterad på hjälmen, en handhållen kamera eller kanske en kamera på en selfie-stick?

Att tänka på:

  • Var medveten om solens position för att undvika motljus och överexponering.
  • Tänk på komposition och hur du ramar in bilden för att göra dina foton och videor mer intressanta.

Tekniska inställningar

För att få bästa möjliga kvalitet bör du vara bekant med din kameras tekniska inställningar, som bildhastighet, exponering och vitbalans.

Att tänka på:

  • Använd en hög bildhastighet om du planerar att göra några slow-motion sekvenser.
  • Automatiska inställningar kan vara bra i början, men manuella inställningar ger dig mer kontroll.

Efterbearbetning

Efter flygningen kommer du sannolikt att ha en hel del material att gå igenom. Ta dig tid att redigera dina bilder och klippa dina videor för att skapa en berättelse eller höjdpunktsrulle av din upplevelse.

Att tänka på:

  • Använd programvara som Adobe Premiere Pro eller Final Cut för videoredigering och Adobe Lightroom eller Photoshop för foton.
  • Överväg att lägga till musik eller voice-over för att förbättra ditt videomaterial.

Sammanfattning

Att fotografera och filma under skärmflygning kan verkligen höja din upplevelse och ge dig något speciellt att se tillbaka på. Men det är viktigt att göra det på ett säkert och genomtänkt sätt. Med rätt utrustning, förberedelse och teknik kan du skapa minnesvärda bilder och filmer utan att kompromissa med säkerheten.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *