Om

Har du drömt om att flyga? Att bara sväva runt i cirklar på himlen som en mås eller en hök. Då kan du prova på skärmflygning. Som är en icke motoriserad flygning med en uppblåsbar vinge. Även kallat den allra enklaste formen av mänskligt flygande. Under 70-talet använde tre vänner i franska Mieussy sina modifierade fallskärmar för att hoppa ut från en bergssida och sen sakta glida till marken och det var första gången det gjordes. Detta anses vara början på modern skärmflygning.

Skärmflygningsutrustningen har sedan dess utvecklats med mer komplicerade system. Enkelt förklarat så är en skärmflygare en uppblåsbar vinge. Den liknar en fallskärm men dess form är elliptisk istället för rund. Vingarna är vanligtvis gjorda av nylon som är ett väldigt starkt syntetmaterial. För att flyga en skärmflygare så måste du förstå hur vinden fungerar. Du kan inte börja flyga förrän du har kommit på hur du kommer upp i luften.

Vänd dig mot vinden och spring framåt, snart förvandlas vingen från en tygbit som du drar bakom dig på marken till en uppblåst vinge som stiger över ditt huvud. Du flyger! Men vad händer nu? Hur ska du hålla dig kvar uppe i luften? Har detta fått dig inspirerad? Läs då vidare här på cirrus.nu så får du veta mer om skärmflygning!